Bitcoin heeft in veel opzichten een relatief wisselvallig jaar achter de rug, en volgens analisten als Tone Vays gaat het de rest van het jaar niet zo goed.

Tone Vays: BTC zal dit jaar geen 10.000 dollar meer verdienen…

Vays nam onlangs aan sociale media om uit te leggen dat bitcoin niet gaat om de $ 10.000 mark weer te raken tot 2021 komt. In feite zou de cryptocrisis zelfs kunnen worden geconfronteerd met een daling van slechts 6.000 dollar voordat er een grote stap voorwaarts wordt gezet. Tijdens een YouTube livestream gaf Vays commentaar:

Zoals ik nu al maanden zeg, heb ik geen reden om weg te lopen van mijn voorspelling in het begin van het jaar dat de bitcoin tussen de $6.000 en $10.000 zal blijven hangen voor het grootste deel van dit jaar.

De munt bereikte aanvankelijk de 10.000 dollar in februari na een teleurstellend jaar 2019. Op dat moment eindigde de munt het jaar net boven de $7.000, hoewel de zaken in januari een positieve wending namen, waarbij de digitale activa zich verder uitbreidden dan dit cijfer en er honderden en zelfs duizenden aan de prijs werden toegevoegd in de loop van 30 dagen. In februari had bitcoin een vijfcijferige positie bereikt waarvan veel analisten dachten dat die nog wel enige tijd zou duren.

Echter, de verspreiding van het coronavirus in maart zorgde er uiteindelijk voor dat bitcoin en vele andere activa alles verloren gingen wat ze hadden opgebouwd en gewonnen. Tegen het midden van de maand werd de nummer één van de digitale valuta in de wereld kortstondig verhandeld in het hoge $3.000-bereik na een daling van enkele duizenden dollars, wat betekent dat de valuta ongeveer 70 procent van zijn waarde had verloren in een kwestie van weken. Het leek erop dat de zaken van daaruit teleurstellend waren, want de activa hadden moeite om terug te gaan naar de $5.000 en $6.000 bereik.

Echter, de dingen gingen omhoog als bitcoin toonde zijn veerkracht naar de wereld, het manoeuvreren van zijn weg diep in groen gebied sneller dan iedereen verwacht. De munt zag zichzelf begin mei, na het anticiperen op de derde helft van dit jaar, weer handelen in de $9.000 range. De valuta raakte zelfs weer kortstondig $10.000 in respectievelijk mei en juni, hoewel deze sprongen elk niet meer dan een paar uur duurden.

Bitcoin heeft op dit moment een groot deel van het jaar doorgebracht in de $9.000 range, wat een enorme verbetering is ten opzichte van waar het drie maanden geleden stond. Toch zou een vijf-cijferige status voor BTC op dit punt zeer welkom zijn, maar volgens Vays zal dit waarschijnlijk pas in 2020 gebeuren, zegt adios.

Ik ben al eens eerder

Een van de redenen voor de hypothese van Vays is dat bitcoin serieus is geliquideerd op grote beurzen zoals BitMEX op de Seychellen. Het platform heeft bijna 24 miljoen dollar zien verdwijnen uit zijn stash, terwijl het ook getuige is van meer dan 6 miljoen dollar aan BTC-broeken.

Tot nu toe is Vays accuraat geweest in zijn bitcoin voorspellingen, zoals een die zei dat BTC dit jaar onder de $4.500 zou vallen, wat het voor een korte tijd deed.